Vol. 37 No. 1 (2024): January - March 2024

Aulacorhynchus prasinus – Tucaneta esmeralda. Especie de la familia Ramphastidae (tucanes), observado en las montañas de los Andes, específicamente en el Ecoparque Los Alcázares Arenillo de la ciudad de Manizales (Caldas) en un bosque húmedo premontano bajo. Fotografía tomada por Karime Angarita Corzo, MVZ, MSc.

Fotografía: Aulacorhynchus prasinus – Tucaneta esmeralda. Especie de la familia Ramphastidae (tucanes), observado en las montañas de los Andes, específicamente en el Ecoparque Los Alcázares Arenillo de la ciudad de Manizales (Caldas) en un bosque húmedo premontano bajo.

Autor: Karime Angarita Corzo, MVZ, MSc.

Published: 2023-12-29

Original research articles

  • Carcass characteristics and meat quality of Holstein bulls according to slaughter age and muscle type

    Abdulkerim Diler, Mete Yanar, Recep Aydın, Veysel Fatih Özdemir, Şeyma Şişik Oğraş, Rıdvan Koçyiğit
    3-13
    |Abstract
    = 496 veces | HTML
    = 0 veces| | PDF
    = 486 veces|
    DOI: https://doi.org/10.17533/udea.rccp.v37n1a1
  • Characterization and antimicrobial resistance of Moraxella ovis isolates from clinical cases of contagious ovine keratoconjunctivitis in Mexico

    Giovany Ortiz-Arana, Martín Talavera-Rojas, Edgardo Soriano-Vargas, Erika Gabriela Palomares-Reséndiz, Edgar Enríquez-Gómez, Celene Salgado-Miranda, Jorge Acosta-Dibarrat
    14-26
    |Abstract
    = 509 veces | PDF
    = 40 veces| | HTML
    = 0 veces|
    DOI: https://doi.org/10.17533/udea.rccp.v37n1a4
  • Fermentative profile, chemical composition, in vitro gas production and ruminal degradation kinetics of sugarcane silages associated with different levels of butterfly pea hay

    Ery J Nascimento-Ramos, Bruno A Souza-Almeida, Glayciane Costa-Gois, Daniel Ribeiro-Menezes, Ana P Ribeiro-Silva, Timóteo S Santos-Nunes, Mário A Ávila- Queiroz
    27-41
    |Abstract
    = 246 veces | PDF
    = 276 veces| | HTML
    = 0 veces|
    DOI: https://doi.org/10.17533/udea.rccp.v37n1a5

Preliminary

Short communications

  • Effect of increasing levels of Chlorella spp. on the in vitro fermentation and methane production of a corn silage-based diet

    Juan de J Vargas, Federico Tarnonsky, Araceli Maderal, Ignacio Fernández-Marenchino, Federico Podversich, Tessa M Schulmeister, Nicolás DiLorenzo
    42-51
    |Abstract
    = 375 veces | PDF
    = 324 veces| | HTML
    = 0 veces|
    DOI: https://doi.org/10.17533/udea.rccp.v37n1a2