Vol. 37 No. 1 (2024): January - March 2024

Aulacorhynchus prasinus – Tucaneta esmeralda. Especie de la familia Ramphastidae (tucanes), observado en las montañas de los Andes, específicamente en el Ecoparque Los Alcázares Arenillo de la ciudad de Manizales (Caldas) en un bosque húmedo premontano bajo. Fotografía tomada por Karime Angarita Corzo, MVZ, MSc.

Fotografía: Aulacorhynchus prasinus – Tucaneta esmeralda. Especie de la familia Ramphastidae (tucanes), observado en las montañas de los Andes, específicamente en el Ecoparque Los Alcázares Arenillo de la ciudad de Manizales (Caldas) en un bosque húmedo premontano bajo.

Autor: Karime Angarita Corzo, MVZ, MSc.

Published: 2023-12-29

Original research articles

  • Carcass characteristics and meat quality of Holstein bulls according to slaughter age and muscle type

    Abdulkerim Diler, Mete Yanar, Recep Aydın, Veysel Fatih Özdemir, Şeyma Şişik Oğraş, Rıdvan Koçyiğit
    3-13
    |Abstract
    = 447 veces | HTML
    = 0 veces| | PDF
    = 454 veces|
    DOI: https://doi.org/10.17533/udea.rccp.v37n1a1
  • Characterization and antimicrobial resistance of Moraxella ovis isolates from clinical cases of contagious ovine keratoconjunctivitis in Mexico

    Giovany Ortiz-Arana, Martín Talavera-Rojas, Edgardo Soriano-Vargas, Erika Gabriela Palomares-Reséndiz, Edgar Enríquez-Gómez, Celene Salgado-Miranda, Jorge Acosta-Dibarrat
    14-26
    |Abstract
    = 451 veces | PDF
    = 24 veces| | HTML
    = 0 veces|
    DOI: https://doi.org/10.17533/udea.rccp.v37n1a4
  • Fermentative profile, chemical composition, in vitro gas production and ruminal degradation kinetics of sugarcane silages associated with different levels of butterfly pea hay

    Ery J Nascimento-Ramos, Bruno A Souza-Almeida, Glayciane Costa-Gois, Daniel Ribeiro-Menezes, Ana P Ribeiro-Silva, Timóteo S Santos-Nunes, Mário A Ávila- Queiroz
    27-41
    |Abstract
    = 226 veces | PDF
    = 258 veces| | HTML
    = 0 veces|
    DOI: https://doi.org/10.17533/udea.rccp.v37n1a5

Short communications

  • Effect of increasing levels of Chlorella spp. on the in vitro fermentation and methane production of a corn silage-based diet

    Juan de J Vargas, Federico Tarnonsky, Araceli Maderal, Ignacio Fernández-Marenchino, Federico Podversich, Tessa M Schulmeister, Nicolás DiLorenzo
    42-51
    |Abstract
    = 349 veces | PDF
    = 303 veces| | HTML
    = 0 veces|
    DOI: https://doi.org/10.17533/udea.rccp.v37n1a2