Vol. 16 No. 3 (2009)

					View Vol. 16 No. 3 (2009)
Published: 23-11-2009

Editorial

  • RESPONDIENDO A RETOS

    Luz Marina CARVAJAL de P.
    285-286
    |Abstract
    = 454 veces | PDF (ESPAÑOL (ESPAÑA))
    = 33 veces|
    DOI: https://doi.org/10.17533/udea.vitae.3022

Foods: Science, Engineering and Technology

  • ESTABLISHING OF THE CONDITIONS OF THE BLEND OF PULP WITH BANANA (Musa paradisiaca L.) TO SUBMIT SPRAY DRYNG

    Beatriz E. LOPEZ M., Luz M. CARVAJAL de P., Leonidas de J. MILLAN C.
    287-296
    |Abstract
    = 154 veces | PDF (ESPAÑOL (ESPAÑA))
    = 110 veces|
    DOI: https://doi.org/10.17533/udea.vitae.2797
  • EVOLUTION OF PROBIOTIC CONTENT AND COLOR OF APPLES IMPREGNATED WITH LACTIC ACID BACTERIA

    Luis PUENTE D., Noelia BETORET V., Misael CORTÉS R.
    297-303
    |Abstract
    = 434 veces | PDF (ESPAÑOL (ESPAÑA))
    = 95 veces|
    DOI: https://doi.org/10.17533/udea.vitae.2799
  • EFFECT OF EDIBLE COATINGS ON JAPANESE LOQUAT ( Eriobotrya japonica T.) POSTHARVEST QUALITY

    Carlos J. MÁRQUEZ C., Jose R. CARTAGENA V., Maria B. PÉREZ-GAGO
    304-310
    |Abstract
    = 271 veces | PDF (ESPAÑOL (ESPAÑA))
    = 254 veces|
    DOI: https://doi.org/10.17533/udea.vitae.2800

Pharmacology and Toxicology

  • OXIDATIVE STRESS CARACTERIZATION IN STREPTOZOTOCIN-DIABETIC WISTAR RATS

    Ángela C. MORA H., Diana M. ARAGÓN N., Luis F. OSPINA G.
    311-319
    |Abstract
    = 219 veces | PDF (ESPAÑOL (ESPAÑA))
    = 99 veces|
    DOI: https://doi.org/10.17533/udea.vitae.2801
  • ASSESSMENT OF THE CARDIOVASCULAR EFFECTS OF THE EXTRACT AND COMPOUNDS FROM Solanum tuberosum IN THE PITHED RAT

    Juan M. GÓMEZ, Mario F. GUERRERO
    320-326
    |Abstract
    = 248 veces | PDF (ESPAÑOL (ESPAÑA))
    = 146 veces|
    DOI: https://doi.org/10.17533/udea.vitae.2802

Pharmaceutical Industry

  • VOLUMETRIC PROPERTIES OF THE PHARMACEUTICAL MODEL COSOLVENT SYSTEM 1,4-DIOXANE + WATER AT SEVERAL TEMPERATURES

    Miller A. RUIDIAZ M., Fleming MARTÍNEZ R.
    327-337
    |Abstract
    = 267 veces | PDF (ESPAÑOL (ESPAÑA))
    = 79 veces|
    DOI: https://doi.org/10.17533/udea.vitae.2803
  • A PHARMACEUTICAL FORMULATION DEVELOPMENT USING A EXPERIMENTAL MIXTURE DESIGN

    Juan F. PINILLOS M., Carlos M. LOPERA G.
    338-353
    |Abstract
    = 316 veces | PDF (ESPAÑOL (ESPAÑA))
    = 200 veces|
    DOI: https://doi.org/10.17533/udea.vitae.2804
  • KINETIC CHARACTERIZATION OF DIFFERENT PHENYTOIN POLYMORPHS BY DSC TECHNIQUE

    Oscar A. FLOREZ A., Gloria E. TOBÓN Z., Erika M. LOPERA G.
    354-360
    |Abstract
    = 269 veces | PDF (ESPAÑOL (ESPAÑA))
    = 80 veces|
    DOI: https://doi.org/10.17533/udea.vitae.2805
  • PERFORMANCE OF THE YALKOWSKY & ROSEMAN AND JOUYBAN & ACREE MODELS ESTIMATING THE SOLUBILITY OF KETOPROFEN IN ETHANOL + WATER COSOLVENT MIXTURES

    Mauricio Gantiva, Alicia Yurquina, Fleming Martínez R.
    361-368
    |Abstract
    = 177 veces | PDF (ESPAÑOL (ESPAÑA))
    = 127 veces|
    DOI: https://doi.org/10.17533/udea.vitae.3017

Natural Products

  • PHYTOCHEMICAL CHARACTERIZATION OF A BIFLAVONOID FRACTION FROM Garcinia madruno: INHIBITION OF HUMAN LDL OXIDATION AND ITS FREE RADICAL SCAVENGING MECHANISM

    Edison OSORIO D., Guillermo Montoya P., Jaume Bastida
    369-377
    |Abstract
    = 142 veces | PDF (ESPAÑOL (ESPAÑA))
    = 134 veces|
    DOI: https://doi.org/10.17533/udea.vitae.3016
  • RESEARCH OF THERAPEUTIC ALTERNATIVES FOR SNAKEBITE IN AGROINDUSTRY RESIDUES OF TROPICAL FRUITS

    Jaime A. PEREAÑEZ, Arley C. PATIÑO, Gelmy CIRO, Leidy J. VARGAS, Julieta VÁSQUEZ, Andrea SALAZAR, Jessica P. REY
    378-387
    |Abstract
    = 140 veces | PDF (ESPAÑOL (ESPAÑA))
    = 92 veces|
    DOI: https://doi.org/10.17533/udea.vitae.3019
  • DETERMINATION OF PHENOLIC CONTENT AND EVALUATION OF ANTIOXIDANT ACTIVITY OF PROPOLIS FROM ANTIOQUIA (COLOMBIA)

    Lady R. PALOMINO G., Carlos M. GARCÍA P., Jesús H. GIL G., Benjamín A. ROJANO, Diego L. DURANGO R.
    388-395
    |Abstract
    = 295 veces | PDF (ESPAÑOL (ESPAÑA))
    = 257 veces|
    DOI: https://doi.org/10.17533/udea.vitae.3020

Reviews

  • Plantas del género bambusa: importancia y aplicaciones en la industria farmacéutica, cosmética y alimentaria

    Amanda I. MEJÍA G., Cecilia GALLARDO C., Jhon Jairo VALLEJO O., Gladys RAMÍREZ L., Carolina ARBOLEDA E., Enith Susana DURANGO A., Faiber A. JARAMILLO Y., Elizabeth CADAVID T.
    396-405
    |Abstract
    = 610 veces | PDF (ESPAÑOL (ESPAÑA))
    = 333 veces|
    DOI: https://doi.org/10.17533/udea.vitae.3021

Other Sections

  • Lista de Evaluadores

    407-408
    |Abstract
    = 150 veces | PDF (ESPAÑOL (ESPAÑA))
    = 48 veces|
    DOI: https://doi.org/10.17533/udea.vitae.3023
  • Instrucciones a los autores

    410-411
    |Abstract
    = 285 veces | PDF (ESPAÑOL (ESPAÑA))
    = 139 veces|
    DOI: https://doi.org/10.17533/udea.vitae.3024
  • Instructions to authors

    412-413
    |Abstract
    = 117 veces | PDF (ESPAÑOL (ESPAÑA))
    = 27 veces|
    DOI: https://doi.org/10.17533/udea.vitae.3026
  • Cupón de Suscripción

    417
    |Abstract
    = 178 veces | PDF (ESPAÑOL (ESPAÑA))
    = 54 veces|
    DOI: https://doi.org/10.17533/udea.vitae.3025