Conferencia. Año internacional de la papa: el alimento del futuro

Autores/as

  • Gabriela Burgos
  • Sonia Auqui
  • Lupita Muñoa
  • Caria Perinango
  • Merideth Bonierbale

DOI:

https://doi.org/10.17533/udea.penh.337453

Resumen

.
|Resumen
= 184 veces | PDF
= 107 veces|

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Citas

AI-Saikhan MS, Howard LR, Miller Jr JC. Antioxidant activity and total phenolics in different genotypes al patato (Solanum tuberosum, L). J Food Sci. 1995;60:341-7.

Bates C. Bioavailability 01 vitamin C. Eur J Clin Nutr. 1997;51 8uppl1 :828-33.

Burgos G, Amoras W, Morote M, 8tangoulis J, Bonierbale M.lran and Zinc concentration al native Andean patato varieties trorn ahuman nutrition perspective. J Sci Food Agricult. 2007;87:668-75.

Burgos G, Auqui S, Amaras W, Salas E, Bonierbale M. Ascorbic acid concentration al native Andean patato varieties as affected by environment, cooking and storage. J Food Campos Anal. Available online 29 August 2008.

Burgos G, Auqui S, Amoros W, Kimura M, Salas E, Muñoa L, et al. Total and individual carotenoid profiles in the Phureja group of cuítivated potatoes: l. Concentrations and relationships as determined by spectrophotometry and high performance liquid chromatography

(HPLC). J Food Compos Anal. 2008b.

Estrada N. La biodiversidad en el mejoramiento genético de la papa. PROINPNCIO/CIP. La Paz, Bolivia; 2000.

Fairweather-Tait SJ. Studies on the availability of iron in potatoes. Br J Nutr. 1983;50:15-23.

Horton O. La papa: producción, comercialización y programas. Montevideo: Centro Internacional de la Papa. Hemisferio Sur; 1992.

Mattila Ft, Hellstrom J. Phenolic acids in potatoes, vegetables, and some 01 their products. J Food Compos Anal. 2006;20:152-60.

Naidu KA. Vitamin C in human health and disease is still a mystery? An overview. Nutr J. 2003;2:7 -16.

Reyes LF, Miller JC, Cisneros-Zevallos. Antioxidant capacity, anthocyanins and total phenolics in purple and red Ileshed potato (Solanunm tuberosum L.) genotypes. Am J Potato Res. 2005:82:271-77.

Vásquez V Mejoramiento genético de la papa. Lima: AMARU Editores; 1989.

Woolfe J. The potato in the human diet. Cambridge University; 1987.

Descargas

Publicado

2019-02-14

Cómo citar

Burgos, G., Auqui, S., Muñoa, L., Perinango, C., & Bonierbale, M. (2019). Conferencia. Año internacional de la papa: el alimento del futuro. Perspectivas En Nutrición Humana, 41–44. https://doi.org/10.17533/udea.penh.337453

Número

Sección

Artículos de Investigación