La cocina ecuménica y la responsabilidad social del alimento: reseña del libro Comer como acto político de Alain Ducasse y Cristian Regouby
DOI:
https://doi.org/10.17533/udea.boan.v34n58a13Abstract
Durante las últimas cinco décadas, han aparecido obras –entre libros y artículos de revistas–, que señalan de manera directa la relación que hay entre comer e identidad, comer y cultura, comer e ideología, comer y poder. El libro de Alain Ducasse y el comunicador Christian Regouby, ganador cuatro veces de las afamadas estrellas Michelín, tratan profusamente esta última relación: comer es un acto político (2018).
Downloads
References
Boudain, Christian (2008). Geopolítica del gusto. Trea, Gijón. Ducasse, Alain y Regouby,
Ducasse, Alain y Regouby, Chistian (2018). Comer es un acto político. Txalaparta, Navarra.
Malthus, Robert (1993). Ensayo sobre las poblaciones. Altaya, Barcelona.
Montanari, Massimo (2004). La comida como cultura. Trea, Girón.
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Authors who publish in the Bulletin of Anthropology accept the following conditions:
- Authors retain copyright and yield the right of first publication to the journal, with the work registered with Creative Commons attribution license, which allows third parties to use what was published as long as the authorship of the work and the first publication in this magazine are mentioned.
- Authors can perform other independent and additional contractual arrangements for the non - exclusive distribution of the version of the article published in this issue (E.g. Inclusion in an institutional repository or publish it in a book), as long as it is clearly indicated that the work was published for the first time in this magazine.


