The meaning of cooking practices among middle-class women in Cordoba, Argentina. An approach from the Social Representations Theory.
DOI:
https://doi.org/10.17533/udea.penh.15128Keywords:
cooking practices, social psychology, social representations, qualitative research, Argentina.Abstract
Background: cousine sociocultural studies give account for the reasons that guide this practice and their social relations. Objectives: to explore the social representations of cooking practices among middle-class women in Córdoba, Argentina. Materials and methods: a qualitative and exploratory study was conducted using in-depth interviews collected from eleven women, selected by purposive sampling based on the maximum variation sampling principle (ages, educational level, occupation and family status). The central and peripheral elements were assessed using discursive and verbal indicators. Results: core elements showed the appreciation of the cooking as a woman's own responsibility in response to certain traditional values also expressed as a duty devoted as "being for others", constantly tight by other elements as labor market insertion and self cares to remain within thinness and beauty standards. These meanings require new logic to effectively rationalize time, resources and feelings. Conclusions: this investigation shows that the category female / male is a strong sociocultural constructs which refers to behaviors, expectations and social roles assigned to men and women respectively. Also, is needed to consider the cultural milieu, the social structure and the everyday experiences in order to understand the meaning given to feeding practices.
Downloads
References
Espeitx E. Alimentos, alimentación y cocina: su papel como eje o pretexto de los discursos contrastados o ajenos. En: IX Congrés d`Antropología FAAEE, Barcelona; 2002.
Argentina. Ministerio de Salud de la Nación. Encuesta nacional de nutrición y salud. Buenos Aires; 2006.
Aballay LR, Osella AR, Celi A, Díaz MP. Overweight and obesity: prevalence and their association with some social characteristics in a random sample population-based study in Córdoba city, Argentina. Obes Res Clin Pract. 2009;3:75-83.
Aballay LR, Eynard AR, Díaz M del P, Navarro A, Muñoz SE. Overweight and obesity: a review of their relationship to metabolic syndrome, cardiovascular disease, and cancer in South America. Nutr Rev. 2013;71:168-79.
Contreras Hernández J. Alimentación y cultura. Necesidades, gustos y costumbres. México: Alfaomega; 2002. p. 9-23.
Aguirre P. Estrategias de consumo: qué comen los argentinos que comen. Buenos Aires: Miño y Dávila Editores; 2005.
Diez García RW. Alimentação e Saúde nas representações e práticas alimentares do comensal urbano. En: Canesqui AM, Diez Garcia RW. Antropologia e nutrição: um diálogo possível. Rio de Janeiro: Editora Fiocruz; 2005. p. 211-25.
Fischler C. El (h) omnívoro. Barcelona: Anagrama; 1995.
Gracia Arnaiz MI. Paradojas de la alimentación contemporánea. Barcelona: Icaria; 1996.
Gracia Arnaiz MI. ¿Qué hay hoy para comer?: alimentación cotidiana, trabajo doméstico y relaciones de género. Cad Espaç Fem. 2009;21:209-37.
Martín Criado E. El valor de la buena madre. Oficio de ama de casa, alimentación y salud entre las mujeres de clases populares. Rev Esp Sociol. 2004;4;93-118.
Pérez Gil-Romo SE, Díez-Urdanivia Coria S. Estudios sobre alimentación y nutrición en México: una mirada a través del género. Salud Pública Méx. 2007;49:445-53.
Rodríguez Salazar T. Sobre el estudio cualitativo de la estructura de las representaciones sociales. En: Representaciones sociales: teoría e investigación. Guadalajara: Universidad de Guadalajara. Centro Universitario de Ciencias Sociales y Humanidades; 2007. p.157-88.
Duveen G, Lloyd B. Las representaciones sociales como una perspectiva de psicología social. En: Castorina J ed. Representaciones sociales: problemas teóricos y conocimientos infantiles. Barcelona: Gedisa; 2003. p 29-30.
Jodelet D. La representación social: fenómenos, conceptos y teoría. En: Moscovici S. Psicología social II. Buenos Aires: Paidós; 1984. p 469-93.
Vasilachis de Gialdino I. Estrategias de investigación cualitativa. 2 ed. Barcelona: Gedisa; 2006.
Flick U. Introducción a la investigación cualitativa. Madrid: Ediciones Morata; 2007.
Vinocur P. Metodología de la investigación evaluativa. En: OPS. Evaluación de un programa de alimentación escolar: el caso argentino. Washington; OPS; 1990. p 9-19.
CIOMS, OMS. Pautas éticas internacionales para la investigación biomédica en seres humanos. Ginebra; 2002. [citado octubre 2012]. Disponible en: http://www.cioms.ch/publications/guidelines/pautas_eticas_internacionales.htm
Priotti V, Aguado M. Las representaciones sociales del cuerpo de las mujeres del Barrio San Roque y Villa La Tela. En: IV Congreso de Salud Mental y Derechos Humanos. Buenos Aires: Asociación Madres de Plaza de Mayo; 2005. [citado octubre 2012] Disponible en: http://www.topia.com.ar/articulos/las-representaciones-sociales-delcuerpo-de-las-mujeres-del-barriosan-roque-y-villa-la-te.
Bourdieu P. La distinción. Criterios y bases sociales del gusto. Barcelona: Taurus; 1988.
De Certeau M, Giard L, Mayol P. La invención de lo cotidiano 2: habitar, cocinar. México: Universidad Iberoamericana. Departamento de Historia. Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Occidente; 2006.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Derechos de autor 2024 Universidad de Antioquia