.

Authors

DOI:

https://doi.org/10.17533/udea.penh.v21n1a01

Abstract

.

|Abstract
= 3887 veces | PDF (ESPAÑOL (ESPAÑA))
= 1431 veces| | XML (ESPAÑOL (ESPAÑA))
= 232 veces|

Downloads

Author Biography

Teresita Alzate Yepes, Universidad de Antioquia

Director of the Perspectives in Human Nutrition Review and Leader of the Interdisciplinary Research Group on Health Education and Nutrition Education GIIESEN. Ph. D. in Education Actions. Master in Pedagogical Actions and Community Development. Master of Education. Professor at the Faculty of Nutrition and Dietetics, Universidad de Antioquia

References

Bolaños P. Evolución de los hábitos alimentarios. De la salud a la enfermedad por medio de la alimentación. Trastor conducta aliment. 2009;(9):956-72. Disponible en: http://www.tcasevilla.com/archivos/evolucion_de_los_habitos_alimentarios._de_la_salud_a_la_enfermedad_por_medio_de_la_alimentacion.pdf

OPS. Salud en las Américas+, resumen: panorama regional y perfiles de país. Washington, D. C.: OPS; 2017. Publicación científica y técnica: 642. Disponible en: https://www.paho.org/salud-en-las-americas-2017/wp-content/uploads/2017/09/Print-Version-Spanish.pdf

Lupo L. Las 4 principales tendencias alimentarias que afectarán a la industria alimentaria. Quality Assurance & Food Safety. [Internet]. [Citado enero de 2019]. Disponible en: https://www.qualityassurancemag.com/article/qa1214-food-industry-trends-2015/

Vidal B. Alimentación saludable, la gran tendencia de consumo actual. 7 claves orientativas. AINIA. [Internet]. [Citado enero de 2019]. Disponible en: https://www.ainia.es/tecnoalimentalia/consumidor/alimentacion-saludable-la-gran-tendencia-de-consumo-actual-7-claves-orientativas/

Martini D. Health Benefits of Mediterranean Diet. Nutrients. 2019;11(8):1802-5. DOI: 10.3390/nu11081802

WHO. Diet and physical activity: a public health priority. Geneva; 2003. [Internet]. [Citado enero de 2019]. Disponible en: http://www.who.int/dietphysicalactivity/en/

Gómez AD. Tendencias del consumo de batidos naturales dentro de los hábitos de alimentación saludable [tesis]. Bogotá: Fundación Universitaria Empresarial de la Cámara de Comercio de Bogotá (UNIEMPRESARIAL); 2018. Disponible en: https://bibliotecadigital.ccb.org.co/bitstream/handle/11520/23325/ASTRID%20DANIELA%20G%C3%93MEZ%20ORTIZ.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Sacks FM, Lichtenstein AH, Wu JHY, Appel LJ, Creager MA, Kris-Etherton PM, et al. Dietary Fats and Cardiovascular Disease: A Presidential Advisory From the American Heart Association. Circulation. 2017;136(3):e1‑e23. DOI: 10.1161/CIR.0000000000000510

OMS. Alimentación sana. [Internet]. [Citado enero de 2019]. Disponible en: https://www.who.int/es/news-room/fact-sheets/detail/healthy-diet

República de Colombia, Ministerio de Salud. El ABC de la alimentación saludable. [Internet]. [Citado enero de 2019]. Disponible en: https://www.minsalud.gov.co/sites/rid/Lists/BibliotecaDigital/RIDE/VS/PP/SNA/abcalimentacion-saludable.pdf

Published

2019-10-09

How to Cite

Alzate Yepes, T. (2019). Perspectivas En Nutrición Humana, 21(1), 9–14. https://doi.org/10.17533/udea.penh.v21n1a01

Issue

Section

Editorials

Most read articles by the same author(s)

1 2 3 > >>